OSM OpenStreetMap


OpenStreetMap is een wereldwijde kaart die door vrijwilligers zoals jou gebouwd wordt. De data wordt gratis en met een open data licentie verdeeld. Het project heeft tot doel deze data in allerlei apps en toepassingen te zien verschijnen.

Waar is de kaart ?
Als u alleen op zoek bent naar de kaart, is deze hier :
https://openstreetmap.org/
Ik wil een fout op de kaart melden!
Gebruik onze meldingstool om een melding op de kaart te zetten.
Onze community lost het dan op. https://report.osm.be/

OSMBE OpenStreetMap België


OpenStreetMap België begon als een kleine groep mappers die meetups deden. Door de jaren heen werken steeds meer mensen met de wereld. De uitnodiging van Open Knowledge Belgium om lid te worden van de groep, die ons de structuur geeft die we nodig hadden zonder de overhead, kwam op het perfecte moment. Van toen tot nu hebben wij intensief gewerkt aan de ondersteuning van OpenStreetMap door FOSS4G Belgium, OSM-gerelateerde evenementen, kaarten en vele andere OSM-gerelateerde evenementen mede te organiseren. SotM 2016, wat een geweldige boost was voor onze gemeenschap. We zijn erg blij om lid te worden van de OpenStreetMap Foundation en we hopen dat we een positieve impact kunnen blijven hebben op het OpenStreetMap-project, zowel op lokaal als internationaal niveau.

OSMBE Community
Onze geweldige vrijwilligers bij State of the Map in Brussel, 2016!

Het OpenStreetMap België Chapter is bedoeld voor outreach. www.osm.be werd gebouwd met dit in gedachten. We bieden gratis tegels voor België om te helpen to switch to OSM. We zijn open source door projecten te doen met de Open Summer of Code, bijvoorbeeld hulpmiddelen bouwen die de lokale overheid laat zien dat hun gegevens met succes in OSM zijn geïntegreerd. We zijn ook een "enig contactpunt" voor mensen buiten de gemeenschap, waardoor het gemakkelijker wordt om met het project te communiceren. Tegelijkertijd helpt een officiële stem het project serieuzer te nemen. Als onderdeel van de internationale OpenStreetMap-beweging proberen we internationale vrienden in andere landen te ondersteunen - rechtstreeks of via ontbrekende kaarten en gerelateerde projecten.

Onze community

Eigenlijk is iedereen die interesse heeft in OpenStreetMap in België al deel van onze community. Mappen op OpenStreetMap is natuurlijk de hoofdzaak. Er zijn ook vrijwilligers die meer doen, en die heel wat activiteiten mogelijk maken of helpen met software-projecten, mapathons of andere events.

Our mission

Als iedereen al lid is van de community, waarom dan OpenStreetMap Belgium? Onze missie is mapping-activiteiten te faciliteren in België, en ervoor te zorgen dat iedereen zich welkom voelt. Je kan OpenStreetMap België bekijken als dat deel van de community dat nog net een stapje verder gaat met mapping dan de anderen. Als je wil helpen met het verbeteren en uitbreiden van de community in België, kom dan bij OpenStreetMap Belgium! Kijk eens op de 'join'-pagina om lid te worden.