OSM België & OKFN

- Ben Abelshausen


Onze community, OpenStreetMap België gaat officieël samenwerken met de Open Knowledge Foundation Belgium (OKFN Belgium). OSM BE zal werken als een working group binnen OKFN België. Ben Abelshausen zal lid worden van de board of directors of OKFN Belgium - officieël na de volgende general assembly in Februari 2013 - om te helpen met het representeren van de Open Knowledge scene in België.

De OSM-community in België vraagt zich al langer af of er nood is aan een legale entiteit om de community te vertegenwoordigen. OKFN BE geeft ons het perfecte kader om onze werking uit te breiden onder de paraplu van een grotere organisatie. Dit geeft ons de gelegenheid om in de toekomst gerichter te communiceren over OSM, beter promotie te voeren en effectief financiering te verkrijgen om deze website, meetups, etc. te kunnen organiseren.

De laatste maanden heeft de sterke groei van activiteit binnen de OSM-community dit alles in een stroomversnelling gebracht en dankzij het voorstel van Pieter Colpaert om samen te werken binnen OKFN is deze samenwerking tot stand gekomen. Vandaag kunnen we aankondigen dat OSM België verder werkt binnen OKFN als werkgroep.

Ook OFKN groeit met deze aankondiging doordat ze een nieuwe community representeren, een community die verantwoordelijk is voor één van de belangrijkste datasets in ons dagelijks leven.

Meer informatie over de Open Knowledge Foundation Belgium:

http://okfn.be/

Originele blogpost of okfn.be (Engels):

http://okfn.be/2013/10/23/osm-belgium-joins-okfn-belgium