Europees project voor ter beschikking stellen van camera's

- Joost Schouppe (vertaald door M!dgard)


OpenStreetMap België & Mapillary slaan de handen in elkaar om de beschikbaarheid van beeldmateriaal op straatniveau in de Europese Unie te verbeteren! Hiertoe zullen we een aantal GoPro Max 360°-camera’s en bijbehorende uitrusting ter beschikking stellen van vrijwilligers in heel Europa. De 360°-beelden die gemaakt worden, zullen helpen om de dekking van Mapillary te verbeteren en straatniveaubeelden te leveren die de OpenStreetMapgemeenschap kan gebruiken om hun kaartgegevens verder te verbeteren.

Lees meer over waarom OpenStreetMap België houdt van open beeldmateriaal op straatniveau.

Het programma

Meta heeft twintig GoPro Max 360° en accessoires gefinancierd om te voet, met de fiets of met de auto foto’s te maken. De uitrusting bestaat uit zuignappen, een SD-kaart, een selfiestick en materiaal om op een fietshelm te monteren.

De GoPro Max is om vier redenen gekozen:

  1. Gebruiksgemak: De GoPro Max is ongelooflijk eenvoudig te gebruiken. Je hoeft alleen maar op de knop “opnemen” te drukken en de beelden met Mapillary’s Desktop Uploader te uploaden.

  2. Vormfactor: De camera is licht en ontworpen voor actie, waardoor hij geschikt is voor verschillende opnamescenario’s. En een lichtere camera betekent lichtere montageapparatuur.

  3. Kosten: Hij is betaalbaar, waardoor we het programma kunnen opschalen en meer camera’s bij meer mensen kunnen krijgen.

  4. Beeldkwaliteit: Hoewel er camera’s zijn die 360º-beeld van hogere kwaliteit kunnen vastleggen, doet de GoPro veel voor zijn prijs en vormfactor. Mapillary kan veel kaartgegevens afleiden uit GoPro Max-beelden, waaronder de locatie van trottoirs.

Doelstellingen & vereisten

Er zullen meer kandidaten zijn dan we camera’s hebben, dus we zullen kandidaten evalueren op basis van hun bewezen diensten en hun potentieel. Een paar dingen waar we op letten:

Selectieprocedure

De 20 cameras zijn toegekend en worden verdeeld. Je zal de resultaten kunnen opvolgen via https://www.mapillary.com/app/org/eucameragrant1 tot 20

Vragen of suggesties: stuur ze naar cameras@osm.be