Hiking maps with OSM!

Project lead: Julien Minet


Gratis lokale kaarten, geoptimaliseerd voor wandelen! In samenwerking met OpenStreetMap België, biedt de website hiking.osm.be topografische wandelkaarten aan, klaar om af te drukken.

Deze kaarten belichten de gemarkeerde wandelroutes in België, op een gedetailleerde topografische achtergrond. Deze topografische achtergrond is gebaseerd op de OpenArdenneMap cartografische stijl, een stijl speciaal ontwikkeld voor gedrukte kaarten, met een laag aantal kleuren, duidelijke contrasten, en een sterke nadruk op labels (gebaseerd op het Alfphabet lettertype), in de traditie van de Belgische NGI topografische kaarten van de jaren 1960 tot 1980.

Deze kaarten, waarvan de catalogus zal evolueren met de tijd en de vraag, kunnen gratis worden gedownload van hiking.osm.be. Deze kaarten profiteren van de voortdurende actualisering van OpenStreetMap-gegevens en worden regelmatig bijgewerkt. Met name alle gemarkeerde routes die op de kaart worden weergegeven, zijn afgeleid van OpenStreetMap-gegevens.

Door bij te dragen aan OpenStreetMap, verbetert u deze kaarten en kunt u ze vrij gebruiken!

Dit project is opgezet door de twee bedrijven Champs-Libres Coopérative en het atelier cartographique. Meer informatie op de FAQ.