Mapathons


missingmaps.jpg

Bij OpenStreetMap België ondersteunen we het project Missing Maps door regelmatig Mapathons te doen.

Elk jaar treffen rampen over de hele wereld en ongeveer 100 000 mensen. Veel van de plaatsen waar deze rampen zich voordoen, ontbreken vaak op elke kaart en eerste hulpverleners hebben niet de informatie om waardevolle beslissingen te nemen met betrekking tot hulpverlening. Missing Maps is een open, samenwerkingsproject waarin u kunt helpen gebieden in kaart te brengen waar humanitaire organisaties zijn proberen te voorzien in de behoeften van kwetsbare mensen.
Tijdens een Mapathon traceert u satellietbeelden om gebouwen, woonwijken en straten te identificeren. Later zullen mensen met lokale kennis meer details aan de kaart toevoegen. Maar vanaf het moment dat u klikt, zijn de gegevens vrij beschikbaar voor NGO’s en iedereen die deze nodig heeft. Tijdens de Nationale Mapathon zijn we bijvoorbeeld overal in de gebouwen op het eiland Idjwi. Binnen twee weken is de vaccinatiecampagne gepland met de bevolking.
Iedereen kan helpen! Het enige dat nodig is, is een laptop en een computermuis. We zullen je alles leren wat je moet weten.

Wil je Mapathon bij jou in de buurt? Neem contact met ons op !
We hebben verschillende Mapathons gehad in Brussel, Antwerpen en Gent, en er zijn evenementen geweest in Leuven, Namen, Luik, Louvain-La-Neuve.

Vorige mapathons :