Onze community

Interesse in lid worden van onze community? Je bent het waarschijnlijk al!

Eigenlijk is iedereen die interesse heeft in OpenStreetMap in België al deel van onze community. Mappen op OpenStreetMap is natuurlijk de hoofdzaak. Er zijn ook vrijwilligers die meer doen, en die heel wat activiteiten mogelijk maken of helpen met software-projecten, mapathons of andere events.

Onze vrijwilligers op State of the Map in Brussel, 2016!

OpenStreetMap Belgium, onze missie!

Als iedereen al lid is van de community, waarom dan OpenStreetMap Belgium? Onze missie is mapping-activiteiten te faciliteren in België, en ervoor te zorgen dat iedereen zich welkom voelt. Je kan OpenStreetMap België bekijken als dat deel van de community dat nog net een stapje verder gaat met mapping dan de anderen. Als je wil helpen met het verbeteren en uitbreiden van de community in België, kom dan bij OpenStreetMap Belgium! Kijk eens op de 'join'-pagina om lid te worden.


Onze projecten

We hebben verschillende actieve projecten om zowel de OSM data in België te verbeteren maar ook ter ondersteuning van de community.

Heritage in Flanders and Crowd-Sourced Projects

Heritage in Flanders and Crowd-Sourced Projects

Road completion project

Project lead: Joost Schouppe & Ben Abelshausen

Hoewel we OpenStreetMap heten, zijn niet echt álle straten gemapped in OSM. Natuurlijk hebben we een excellent routeerbaar wegnetwerk, maar toch zijn er nog veel kleine fouten. De bedoeling van dit project is om die kleine fouten te detecteren en ontbrekende wegen toe te voegen. Tegelijk willen we er ook voor zorgen dat we nooit achterlopen op de overheidsdata, en dat we fouten aan overheidskant kunnen laten nakijken door hen.

Mapper van de maand

Project lead: Marc Gemis

Mapper van de maand was één van onze eerste projecten. Het valt ons op dat er veel aandacht is voor oftwel mensen die iets met OSM doen in hun job of voor diegenen die één van de vele softwaretools bouwen in het OSM-ecosysteem, terwijl het eigenlijk de mappers zijn die de kaart elke dag levend houden. Dit project heeft als doel om hun een stem te geven.