Mapper van de maand: Patricia Solis (VS)

- Pierre Parmentier


solis_20220824T204151.jpeg

Haar homepage en haar bijdragerpagina.

Hallo Patricia. Wil je jezelf even voorstellen aan onze lezers?
Ik woon in Tempe, Arizona, USA. Ik ben 51 jaar oud, getrouwd met een Panamees en moeder van twee kinderen. Beide jongens zitten nu op de universiteit. Ik heb een tweelingzus.
Hoe en wanneer heb je OpenStreetMap ontdekt?
Tijdens de aardbeving in Haïti in 2010 werd ik door een vriend die in de humanitaire sector werkt, uitgenodigd om op OpenStreetMap te gaan mappen. Ik maakte een account aan, droeg bij, maar verloor het overzicht. Rond 2014 keerde ik terug om opnieuw te kaarten.
Hoe gebruik je OpenStreetMap?
In 2014 schreef ik met collega’s het concept van wat YouthMappers (*) zou worden. Ik gebruik OpenStreetMap om jongeren over de hele wereld met elkaar in contact te brengen om te leren over cartografie en over elkaar.
Wat voor soort bijdrager ben je en in welk kaartgebied map je?
Ik lever een relatief ‘lichte’ bijdrage, variërend in frequentie. Ik heb de neiging om op veel verschillende plaatsen te kaarten als ik les geef aan verschillende studenten. Ik breng net genoeg in kaart om te laten zien hoe het moet en dan help ik anderen.
Wat ben je in kaart aan het brengen? Heb je een specialisatie?
De meeste projecten waarmee ik in kaart breng zijn YouthMappers projecten. Meestal houdt dit verband met een humanitair, ontwikkelings- of onderzoeksdoel.
Waar ben je het meest trots op als mapper?
Duizenden universiteitsstudenten inspireren om OpenStreetMap te gebruiken. YouthMappers heeft tot nu toe afdelingen op meer dan 327 universiteitscampussen in 67 landen.
Waarom breng je het in kaart? Wat motiveert je?
Karteren biedt een venster om de wereld te zien. Door de openheid van OpenStreetMap kunnen we ons met elkaar verbinden, en idealiter samenwerken en van elkaar leren.
Heb je ideeën over hoe we de OpenStreetMap-gemeenschap kunnen uitbreiden of meer mappers kunnen motiveren?
Wees een goede peter. Laat jongere mappers ervan genieters. Zelfs als ze niet lang doorgaan, zullen ze de ervaring meenemen naar hun toekomst.
Heb je contact met andere mappers?
Ik heb vaak contact met YouthMappers en de OpenStreetMap-gemeenschap.
Naar uw mening wat is de grootste kracht van OpenStreetMap?
Dat open geospatiale gegevens een publiek goed zijn. Ze kunnen worden gebruikt en hergebruikt door degenen die ze creëren. Dit verbindt ons.
Wat is de grootste uitdaging voor OpenStreetMap?
De grootste uitdagingen komen voort uit de doorslaande succes en de groei. Hoe blijven we bloeien als een gemeenschap van gemeenschappen terwijl we steeds groter worden? Hoe zorgen we ervoor dat we een diversiteit aan mappers en stemmen opnemen?
Hoe blijf je op de hoogte van het OpenStreetMap-nieuws?
De leukste manier is om persoonlijk naar de State of the Map conferenties te gaan!

Image

Om af te sluiten, is er nog iets dat je zou willen vertellen aan de lezer?
Bedankt voor het erkennen van de verschillende manieren waarop mensen aan OpenStreetMap bijdragen, en niet alleen door te bewerken. We waarderen jullie!

Hartelijk dank, Patricia, voor dit interview.

Vertaald uit het Engels door Claire Muyllaert and Pierre Parmentier met de hulp van www.DeepL.com/Translator.

(*) Zie de website https://www.youthmappers.org/ en a video https://www.youtube.com/watch?v=xWOqYtv6skI